Topinsect Melorm, 1 liter (420g)

90,00 kr.

Frosne melorme af højeste kvalitet fra Topinsect.

HUSK at bestille en passende flamingokasse til dine frostvarer!

Læs mere i produktbeskrivelsen. Her forklarer vi også hvordan man fodrer med frosne insekter.

Frosne melorme af højeste kvalitet fra Topinsect.

Melorme er en vigtig fødekilde for rigtig mange fugle og reptiler.

Melorme er samtidig velegnet til f.eks. sugar gliders, edderkopper, skorpioner, padder og fisk.

Ikke alle insektædende dyr bryder sig om den forholdsvis hårde ydre skal på melorme. Til disse dyr er f.eks. buffaloorme i stedet helt perfekte.

Melorme fra Topinsect er avlet på hvede, hvedeklid og grøntsager uden tilsætning af vækstfremkaldende stoffer og kemikalier.

Hvad er melorme? 

Melorme er larverne fra billearten Tenebrio Molitor. Denne art af biller har 4 livsfaser:

 • Æg -> larve -> puppe -> bille (billerne lægger nye æg og cyklussen fortsætter således).

Hvorfor fodre med insekter? 

Insekter udgør en essentiel del af næringsbehovet hos rigtig mange dyr. At fodre med insekter er nødvendigt for at dække næringsbehovet hos disse dyr.

 

Det er enkelt og nemt at fodre med frosne insekter. Det er dog helt essentielt for dyrenes sundhed at det bliver gjort korrekt. Vi beskriver her fremgangsmåden for fodring med frosne insekter samt vigtig info omkring dette.

Optø de melorme du om lidt skal fodre til dine dyr. Dette kan gøres på 2 måder:

 1. Spred dem ud i et tyndt lag på et stykke køkkenrulle i et varmt rum. Det tager ca. 15 min. at optø dem på denne måde.
 2. Læg dem i en si med et fint net (små huller/lille maskestørrelse). Hæld køligt eller lunkent vand over dem. Det er væsentligt hurtigere at optø på denne måde.

De optøede melorme kan nu fodres til dine dyr. Til fisk drysses de optøede melorme i akvariet eller dammen. Til andre dyr serveres de i en skål eller anden beholder.

Det er vigtigt, at du ikke serverer flere melorme ad gangen end dine dyr kan spise inden for nogle timer. Melorme har en nedbrydningsproces (forrådnelsesproces) som alle andre dyr. Efter at have været optøet i nogle timer vil denne proces være så langt, at de ikke længere bør spises af dyrene. Har man serveret flere melorme end ens dyr kan spise inden for nogle timer, bør man herefter straks smide resterne ud.

 • Det er derfor også vigtigt, at de optøede melorme ikke placeres under en lampe i dit terrarie eller i direkte sollys, da dette vil medføre at de hurtigere tørrer ud og derved fremskynde nedbrydningsprocessen (forrådnelsesprocessen). Har man mulighed for at placere de optøede melorme i skygge, vil dette klart være det optimale.
  • På varme og solrige dage anbefaler vi derfor også, at man serverer flere små portioner med optøede melorme i løbet af dagen, i stedet for at lave én daglig servering, da nedbrydningsprocessen (forrådnelsesprocessen) fremskyndes af disse vejrforhold hvilket medfører, at dyrene ikke bør have adgang til samme portion af optøede melorme i nær så lang tid.
 • Det er derfor også vigtigt, at de optøede melorme altid serveres i en ren skål/beholder, hvor alle rester fra forrige fodring er vasket af.

Det er vigtigt, at du kun fodrer med melorme som er optøet. Er de frosne når de fodres, kan det medføre mave- og tarmkramper hos dine dyr.

Topinsect er synonymt med topkvalitet på markedet for frosne insekter.

Kvaliteten af alle produkterne fra Topinsect er klart blandt det bedste på markedet for frosne insekter. Topinsect garanterer altid, at kvaliteten af deres produkter er helt i top.

Ved altid at fokusere på at producere produkter af højeste kvalitet, har Topinsect helt automatisk kundernes interesser i fokus. Dette er guld værd for alle vores kunder hos melorm.dk, da de alle har sikkerhed for, at de insekter de fodrer til deres dyr er:

 • Sunde og raske,
 • Fodret korrekt,
 • Bearbejdet korrekt,
 • Testet ved systematisk kvalitetskontrol og analyse.

Analytiske bestanddele:

% af total:
Væskeindhold:                    64,8 %
Tørstof:                               35,2 %

 • Råaske:                    1,3 %
 • Proteiner:                 17,6 %
 • Fedtstoffer:               12,6 %
 • Kulhydrater:              3,7 %
 • Stivelse:                   0,0 %

% af tørstof:
Råaske:                               3,7 %
Proteiner:                           50,0 %
Fedtstoffer:                         35,8 %
Kulhydrater:                        10,5 %

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Topinsect Melorm, 1 liter (420g)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0

Din Kurv

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
0,00 kr.
0,00 kr.
kr.0.00